Deel 1 uit de serie Van dromen naar doen: Waarom?

 

Deze eerste maand van het jaar, grijp ik altijd aan om na te denken over mijzelf. Over mijn persoonlijke groei en de dingen die ik dit jaar wil bereiken. De resultaten die ik dit jaar wil behalen. De ontwikkeling die ik dit jaar wil doormaken. Ik weet niet wanneer jij plannen maakt voor jouw toekomst en nadenkt over jouw doelen, maar misschien vind je het wel leuk om dat eens samen met mij te doen.

 

Graag neem ik je mee op die reis want ik denk dat wij heel veel van elkaar kunnen leren. Maar ook dat we elkaar kunnen helpen en een ruggensteun voor elkaar kunnen zijn. Het is een reis die gaat van dromen naar doen.

 

De eerste opstapplaats op die reis is het Waarom. Het waarom is belangrijk om te kijken naar jezelf, wie je bent. Daarom ga ik vier vraagstukken aan je voorleggen en hoop dat je vandaag deze reis met mij wil maken.

 

De eerste vraagstuk is:

Waarom doe je eigenlijk wat je doet?

Waarom zet jij je zo enorm in voor anderen? Besef je dat eigenlijk wel?

Weet je waarom je hebt geleerd hebt wat je geleerd hebt?

Waarom wil je zoveel blijven leren als je kunt en jezelf dat aandoen?

Waarom wil je zoveel verdienen als je kunt verdienen?

Waarom wil je zoveel delen als je kan delen?

Waarom ontwikkel je je maximaal en ga je tot het uiterste daarin?

Waarom zou je alles willen doen wat je doet?

Waarom zou je al die verantwoordelijkheid op je willen nemen?

Zoveel mogelijk mensen willen raken en liefhebben als je kan?

Elke ervaring als een les zien en daar het maximale uit willen halen?

Waarom zou je dat allemaal willen?

Waarom zoveel weggeven van jezelf?

Waarom zoveel willen zien als je nieuwsgierigheid en leergierigheid toelaat?

Waarom zou je willen streven naar verbetering?

Dus, waarom doe je wat jij doet?

 

De tweede vraagstuk is:

Waarom niet eigenlijk?

Waarom zou je dat allemaal niet kunnen doen?

Waarom zou je niet kijken hoeveel je kan leren?

Waarom zou je niet kijken hoever jij je kan ontwikkelen?

Waarom niet kijken wat voor persoon jij kan worden?

Waarom niet kijken WIE of WAT jij allemaal kan beïnvloeden?

Dat doen we toch allemaal ons hele leven lang. Want laten we wel wezen. Je leeft en je weet absoluut niet wanneer je gaat. Tot die tijd kan je toch niets anders doen.

Dus, waarom niet kijken hoe ver je kan komen?

 

De derde vraagstuk is heel persoonlijk. Dat is:

Waarom niet jij?

Je hebt hersens en als het goed is functioneren ze.

Je kan leren.

Of je nou handige handjes hebt of een pienter stel hersens. Je hebt je persoonlijke kwaliteiten.

Je kan je leven veranderen op een manier waarop jij dat wilt.

Je kan enorm groeien als je er helemaal voor gaat om zelf sturing te geven aan je leven.

Je kan nu eens echt en volgens je eigen plan werken aan je dromen.

Misschien kom je wel verder dan je zelf durft te dromen.

Je kan jezelf én je gezin financieel beschermen zodat je tegenslagen makkelijker op kunt vangen. Niets kan jullie dan schaden. Hoe gaaf zou dat zijn!

Je kan gezond worden.

Je kan je power gebruiken.

Je kan beslissingen nemen.

Je kan je emotioneel krachtiger maken ongeacht in welke situatie je zit.

Dus, waarom niet jij?

 

Mijn vierde en allerbelangrijkste vraagstuk en les voor mij en misschien ook voor jou is:

Waarom niet nu?

Er is nog nooit een beter moment geweest dan nu.

Een beter moment om je dromen te verwezenlijken.

Een beter moment om hulp te vragen.

Aan deze droom je eigen persoonlijke spirit mee te geven ipv het een vroege dood te laten sterven.

Deze droom tot leven te brengen en hem ruimte te geven zodat het nog mooier wordt. En dan duurt het niet lang voordat je anderen ook besmet. Let maar eens op!

Hoe mooi zou het zijn om er nu mee te beginnen om aan jouw droom te werken? Of geloof je echt dat volgende week, volgende maand of volgend jaar een beter moment is? En hoe vaak heb je dat al niet tegen jezelf gezegd?

Dus, waarom niet nu?

 

Goede vraag. Waarom niet nu? Daar heb ik twee maanden mee geworsteld. Twee maanden geleden namelijk ben ik gevraagd om een interview te doen op deze radiozender. Als je geluisterd hebt, dan heb je me aardig leren kennen. Niet lang daarna werd ik gevraagd voor deze column. Weet je wat mijn eerste reactie was? ‘Een column, een column, wat is dat?’ Ik kende alleen een krantencolumn.
Mijn tweede reactie was: ‘Nee, ik heb het veel te druk. Dat is iets voor de toekomst.’

 

Toch voelde ik me wel vereerd en heb ik een paar luisteraars gevraagd wat ze ervan zouden vinden. Die zeiden:
‘Ja, moet je doen! Want er zijn zoveel mensen die inspiratie kunnen gebruiken. Dus, waarom niet?’
Tja, dacht ik: ‘Waarom eigenlijk niet? En waarom niet nu?’

 

Uiteindelijk hebben zij mij geholpen om deze keus te maken. Want ik had het anders nooit gedaan. Mijn eigen onwetendheid over wat een column nou precies was, had me bijna ervan weerhouden om deze enorme mooie kans aan te grijpen om mijn kennis met jou te delen. Maar omdat ik geloof dat je als mens altijd moet proberen het beste uit jezelf te halen, kon ik geen ‘nee’ zeggen. Ik wil namelijk het beste uit mezelf halen en jou inspireren om hetzelfde te doen. Maar dan wel op jouw eigen, eigenwijze wijze. Mijn eigen zoektocht heeft geleid tot de vier vraagstukken die ik je heb voorgelegd. Daarom doe ik dit NU en niet over een half jaar.

 

Ik geloof dat als jij het beste uit jezelf haalt, als jij het maximale geeft: aan je gezin, je kinderen, je familie, vrienden en aan iedereen die je lief is.
Overigens geldt dit niet alleen voor vrouwen. Want iedereen verdient het om het beste uit zichzelf te halen. Dus mannen waarom zou ook jij niet kijken wat jij eigenlijk met je leven wilt. We leven samen op deze planeet en mogen samen het beste er van maken. Dat kan alleen als jij het beste uit jezelf haalt.

 

En weet je aan wie je het meeste geeft als jij de beste jij wordt? Aan jezelf, natuurlijk. Heel simpel. Jij wordt namelijk een tevreden mens omdat je weet waar jij het voor doet.
Het gevolg daarvan is dat je, heel gewoon, gelukkiger wordt. Dat krijg je nou eenmaal als je doet wat je leuk vindt!

 

Om je te helpen, zal ik je een opdracht geven. Er is maar één vraag die je voor jezelf hoeft te beantwoorden:

 

Wat houdt je tegen om het NU beste uit jezelf te halen?

 

 

Praat mee op facebook op inspirerende vrouwen en laten we elkaar inspireren. Maar je mag mij ook mailen. Dat kan op info@inspirerendevrouwen.nl.

 

Maak er een fantastische dag van en … ik hoor graag van je wat je nodig hebt om jouw droom uit te laten komen.