Salima el Idrissi

Vrouwen moesten voortaan in een kelder zitten

Salima haalt haar inspiratie uit mensen als Oprah Winfrey. Zij bemoedigt vrouwen en versterkt het beeld dat vrouwen nog veel meer kunnen als ze maar de kans krijgen hun talent te ontwikkelen. In haar cultuur ervaart ze de rol tussen de verschillende seksen als belemmerend. Zo zet ze haar vraagtekens bij de status quo van zaken zoals de rol van de vrouw in de Islam.

Zij gelooft dat er een ander geluid nodig is omdat vrouwen regelmatig gediscrimineerd worden en ondergeschikt zijn aan mannen. Dat is de reden dat zij de ambitie heeft om de eerste vrouwelijke Imam te worden en een vrouwenmoskee te bouwen. Daar is ze al mee begonnen met behulp van de huidige techniek: de online moskee.

Salima is geboren in een gastarbeidersgezin en heeft een slimme, intelligente moeder als voorbeeld gehad. Op haar beurt had ook Salima een voorbeeldrol in het gezin aangezien zij de oudste was. Haar moeder stimuleerde haar om te studeren. Aanvankelijk ging dat goed totdat Salima een hernia kreeg en haar studie noodgedwongen af moest breken. Haar moeder teleurstellen was wel een dieptepunt voor haar.

Het ontbrak Salima aan een vader die de vaderrol op zich nam. Ze heeft zich dan ook niet aan hem kunnen hechten. Integendeel. Daardoor ontwikkelde ze een soort angst voor mannen. Ze wantrouwde hen. Dat en haar enorme zelfstandigheid heeft ervoor gezorgd dat ze nog niet de ware is tegengekomen. Want in haar relatie moet een soort gedeelde kernwaarde de essentie zijn.

 

Ben je nieuwsgierig naar de verhalen van de andere inspirerende vrouwen?
Bestel je eigen exemplaar van Vrouw, empower jezelf!.

 

Wat is jouw verhaal?

Ken jij ook een inspirerende vrouw? Ik ben altijd op zoek mooie verhalen. Zeker als ze internationaal georiënteerd zijn. Vertel me op facebook wie jou inspireert. Vergeet niet te vertellen waarom juist zij voor jou een inspiratiebron is. Zij maakt kans om in mijn volgende boek over inspirerende vrouwen te verschijnen en misschien neem ik wel een quote van jou op.

Wil jij met je eigen verhaal in één van de boeken? Ook dat kan. Stuur mij een bericht dan neem ik snel contact met je op.

inspirerende vrouwen