Mala Eckhardt

Wie contact met mij probeerde te leggen,

zou kort en klein geslagen worden

Eigen keuzes maken heeft impact op je leven. Dat kan heftig zijn. Wat als je als gevolg van jouw keuze afstand moet doen van je thuis? Voor deze moedige keuze kwam Mala te staan. Mala, die in de onschuldige vrijmoedigheid van een 18-jarige koos voor de liefde. Die stap heeft haar geleerd wat echte vrijheid was. Vrijheid om te leren, te werken en te genieten van het leven. Mala heeft daarvoor wel het offer gebracht om zestien jaar verbannen te zijn van haar familie. En dat in een fase van haar leven waarin zij als tiener haar moeder als baken hard nodig had. Pas na het overlijden van haar moeder begreep ze hoe erg ook haar moeder geleden moest hebben. Ze heeft geen spijt van haar keuze, wel van het feit dat ze er al die tijd niet kon zijn voor haar moeder en iedereen die ze lief had.

Tijdens haar ontwikkeling naar zelfstandigheid heeft Mala levenslessen meegekregen die menigeen in een heel leven nog niet meekrijgt. Wat voor haar telt, is wát je doet met die lessen. Zij heeft er bewust voor gekozen om niet in de goot te belanden zoals haar vader voorspeld had. Aan zijn negatieve woorden heeft ze juist kracht ontleend. Ze is zelfs de politiek ingegaan en wel met de slogan ‘elkaar vinden, verbinden en versterken’. Dat zijn belangrijke waarden voor haar. Want ze heeft geleerd dat je het alleen niet redt. En dat hoeft ook niet. Wij leven in een samenleving en die woorden ‘samen’ en ‘leven’ draagt ze uit vanuit een intrinsieke motivatie.

 

Ben je nieuwsgierig naar de verhalen van de andere inspirerende vrouwen?
Bestel je eigen exemplaar van Vrouw, empower jezelf!.

 

Wat is jouw verhaal?

Ken jij ook een inspirerende vrouw? Ik ben altijd op zoek mooie verhalen. Zeker als ze internationaal georiënteerd zijn. Vertel me op facebook wie jou inspireert. Vergeet niet te vertellen waarom juist zij voor jou een inspiratiebron is. Zij maakt kans om in mijn volgende boek over inspirerende vrouwen te verschijnen en misschien neem ik wel een quote van jou op.

Wil jij met je eigen verhaal in één van de boeken? Ook dat kan. Stuur mij een bericht dan neem ik snel contact met je op.

inspirerende vrouwen