Sunita Chote 1

Sunita Chote(46) woont met haar gezin in Houten.
Terwijl ze werk zoekt, helpt ze op vrijwillige basis projecten voor vrouwen op te zetten.

 

The love of my life …

 

Mijn ‘love story’ begon in 1986 op het schoolplein, waar ik als 16-jarig meisje mijn man voor het eerst ontmoette. Heel toevallig leerde mijn oma, die in die periode op vakantie in India was, zijn ouders kennen. Mijn oma heeft mij geprobeerd te koppelen aan mijn man, maar dat was niet nodig want wij kenden elkaar al van het schoolplein!

 

Ik kom uit een gezin waar er nooit werd gepraat over emoties, gevoelens en vooral niet met de kinderen. Daarbij was mijn sociale wereld heel klein vanwege mijn strenge opvoeding waarbij ik best kort werd gehouden. Ik had het gevoel dat ik met niemand over mijn gevoelens kon praten en al helemaal niet als het ging om zaken van het hart.

 

Wij trouwden toen ik heel erg jong was, 18 pas. Maar het was voor mij een manier om te ontsnappen aan de stress, ruzie en disharmonie van thuis. Echter, ik nam mijn bagage aan ellende mee. Dat merkte ik nadat mijn kinderen werden geboren. Ik had veel issues verdrongen en werd depressief. Ik had het echt niet zien aankomen. Maar het werd steeds erger en zichtbaarder.

 

Mijn man komt uit een liefdevol nest. Dat kende ik niet en onze interactie klopte niet met wat ik van huis uit gewend was. Het was dubbel. Ik verlangde naar de warmte en geborgenheid die mijn man mij bood maar kon er niet mee omgaan. Het was voor mij totaal onbekend terrein. Omdat ik zelf niet gelukkig was, kon ik mijn gezin de liefde niet geven die ik wilde geven en die zij verdienden. Ook in mijn werk bleef ik mezelf ondergeschikt opstellen en was ik erg passief. Dat was de impact van mijn depressiviteit, leerde ik later.

 

Op mijn 27e ging ik er echt aan onderdoor en toen móest ik wel aan mezelf werken. Ik kon er niet meer omheen. Ik had nachtmerries waarin ik zag dat mijn man en ik uit elkaar werden gehaald en dat ik overleed bij de geboorte van onze derde kind. Om deze nachtmerries te begrijpen, heb ik een reïncarnatiesessie gedaan. De nachtmerries bleken uit een vorig leven te komen. Mijn man en ik bleken samen al een leven hiervoor te hebben gehad. Elke keer als mensen ons zien, denken ze dat wij drie kinderen hebben. Maar wij hebben twee kinderen. Het werd uiteindelijk een proces van 16 jaar waarin ik telkens een nieuwe zelfconfrontatie had. Het was zwaar want elke keer als ik dacht, ik ben er, kwam er weer een nieuwe tegenslag.

 

De steun en de onvoorwaardelijke liefde van mijn man hebben mij door die periode heen geholpen. Nu, na 28 jaar huwelijk zijn wij nog steeds ontzettend verliefd op elkaar en intens gelukkig.

 

Wat ik geleerd heb is dat ik mezelf eerst moest leren kennen zodat ik oprecht en liefdevol kon communiceren in mijn relatie. Niet alleen binnen mijn gezin, maar ook in mijn werk. Blijf dus kijken naar wat jij meetorst en vraag jezelf af hoe lang je dat nog wil doen. Pak het aan, anders pakt het jou aan. Wees lief voor jezelf.

 

Het thema van het volgende interactieve boek met inspirerende vrouwen gaat over liefde en ambitie. Is dit verhaal een inspirerend verhaal en wil je meer weten over dit verhaal? Dat kan. Vertel mij waarom dit verhaal jou inspireert en wellicht is Sunita één van de inspirerende vrouwen in het volgende interactieve boek van inspirerende vrouwen.

 

Wil je hier jouw verhaal zien en kans maken om één van de inspirerende vrouwen te worden? Dat kan door contact met mij op te nemen. Stuur een mail naar info@inspirerendevrouwen.nl.