(fotograaf: Maarten Huisman)
Shanti Silos(37), is nu bewust vrijgezel, ze heeft geen kinderen maar wel een kinderwens.
Ze is ondernemer en meer informatie over haar kun je vinden op www.light-works.nu.

 

The love of my life …

 

Het was lust op het eerste gezicht en tijdens onze eerste date bleek hij ook nog inhoud te hebben. Naast onze interessante gesprekken en ons gepassioneerd zoenen vertelde hij mij dat hij ‘slecht’ was voor vrouwen. Ik nam dat met een korrel zout want een kerel met zo’n uitstraling kon toch niet zó slecht zijn. Little did I know. Mijn lust veranderde al snel in liefde. Ik dacht dat ik ‘mister Right’ had gevonden en was eindelijk klaar om mijn leven met iemand te delen. Met hem. Al gauw zijn we in zijn woning gaan samenwonen want we waren beiden toe aan deze grote stap.

 

Vlak voor we samenwoonden betrapte ik hem al regelmatig op kleine leugentjes. Maar hij wist die leugentjes, in die fase nog, altijd te verklaren waardoor het een geloofwaardig verhaal leek. Doordat ik zielsveel van hem hield zag ik niet dat hij me voerde met ‘sugar coated lies’. Verblind door liefde en goedgelovig als ik was, slikte ik alles wat hij deed en zei. Totdat ik ontdekte dat hij gedurende de helft van onze relatie om de maand vreemd ging! In de eerste maanden van onze relatie heeft hij zelfs een relatie gehad met een getrouwde vrouw. Daarbij nam hij zelfs niet de moeite om veilig te vrijen en stelde mij daardoor ook nog eens bloot aan fysieke gevaren!

 

Hij bleek een geweldig acteur en bedrieger te zijn. Onze relatie was extreem destructief en het ging van kwaad tot erger. Ik voelde me op een extreme manier in de steek gelaten door de man die zei dat hij van me hield. Ik werd zwaar depressief en raakte alles kwijt dat mij lief was. Ik raakte hem kwijt omdat hij vrijwilligerswerk in het buitenland deed. Mijn thuis raakte ik kwijt omdat hij me op straat heeft gezet zodat hij geld kon verdienen met het onderverhuren van ‘zijn’ woning. En bovendien verloor ik zelfs mijn inkomsten. Er zijn immers weinig mensen die een depressieve life coach willen inhuren!

 

Keer op keer heb ik mijn intuïtie genegeerd en heb hem blind vertrouwd. Soms beloofde hij dat het vanaf nu echt anders zou gaan. NOT! Nadat hij uiteindelijk al zijn leugens opgebiecht had, voelde ik me lichamelijk vies en geestelijk volledig gestript. Er was niets meer over van mijn positieve mindset en mijn goed werkende navigatiesysteem. Ik voelde me zo diep ongelukkig dat ik zelfs overwoog om zelfmoord te plegen. Ik zag het nut van het leven niet meer in.

 

Ik had niet door dat ik een destructief patroon in mijn leven herhaalde: voor anderen zorgen en mezelf wegcijferen en in dit geval mezelf zelfs volledig verloochenen. Dat had ik allemaal voor hem over totdat ik doorkreeg dat hij ‘mister Very Wrong’ bleek te zijn. Ik had werkelijk geen idee dat ik al die tijd te maken had met een seksverslaafde narcist!

 

Een van mijn zusjes heeft me uiteindelijk wakker geschud met de woorden: “Het ligt niet aan hem, maar aan jou. Get your fucking life together!” Toen ze dat zei, was het alsof ik wakker werd uit een nachtmerrie. Haar woorden deden me beseffen dat ik niet hoefde te lijden, ik had een keuze! Ik koos voor het leven. Ik heb een life coach in de arm genomen die gespecialiseerd is in zelfliefde en heb mijn kracht stukje bij beetje hervonden. Hierdoor heb ik de ravage van de ‘Tsunami’ die mij diep en diep ongelukkig had gemaakt, kunnen ombuigen. Ik heb niet alleen de relatie beëindigd maar ook het roer van mijn leven omgegooid. De tragedie van onze relatie gebruik ik nu om anderen te informeren en te inspireren op het gebied van zelfliefde. Daarnaast leef ik nu mijn droomleven: ik reis de helft van het jaar de wereld rond en doe qua werk precies wat bij me past.

 

Ik heb van huis uit veel zelfliefde meegekregen, alleen ontbrak het aan de ‘module’ die je in het vliegtuig leert: ‘Eerst het zuurstofmasker zelf omdoen voordat je anderen helpt. Immers, je kunt anderen pas helpen als je jezelf hebt geholpen. Ik ben blij en dankbaar dat ik mijn basis van zelfliefde heb hervonden en dat ik mensen nu zie zoals ze zijn. Met hun goede en minder goede kanten. Ik luister nu naar mijn intuïtie, wat anderen ook beweren, en werk aan het verstevigen van de basis van liefde voor mij zelf.

 

Het thema van het volgende interactieve boek met inspirerende vrouwen gaat over liefde en ambitie. Is dit verhaal een inspirerend verhaal en wil je meer weten over dit verhaal? Dat kan. Vertel mij waarom dit verhaal jou inspireert en wellicht is Shanti één van de inspirerende vrouwen in het volgende interactieve boek van inspirerende vrouwen.

 

Wil je hier jouw verhaal zien en kans maken om één van de inspirerende vrouwen te worden? Dat kan door contact met mij op te nemen. Stuur een mail naar info@inspirerendevrouwen.nl.