www.inspirerendevrouwen.nl

Geertje Bleukx (49) woont in Diest, België, heeft 2 geweldige zonen Kamiel(20) en Korneel(17).
Ze is ondernemer en meer over haar kan je vinden op www.eenvrouwszaak.be.

 

The love of my life …

 

Thuiskomen, klaarmaken wat iedereen lekker vindt, het huis opruimen, de was en de plas doen, luisteren naar ieders belevenissen, alles ordelijk houden en me voorbereiden voor de volgende dag waarvan de inhoud reeds bepaald was. Dat was het huisje-boompje-beestje leven waar ik na een huwelijk van 25 jaar uit ben gestapt. Mijn familie heeft me voor gek verklaard. En begrijpelijk. Want ik heb eerst een jaar in een kasteelklooster gewoond en heb alle huishoudelijke materie bij mijn ex-man gelaten. Nooit ben ik financieel armer geweest dan dat jaar en tegelijkertijd heb ik me als mens nooit eerder zo rijk gevoeld.

 

Dirk en ik kennen elkaar al heel lang. Hij was de papa van een van de kinderen van mijn klas, toen ik juf was. Onze wegen zijn uit elkaar gegaan omdat de kinderen groter werden. In 2008 ontmoetten we elkaar weer toen hij directeur werd van de organisatie waar ik toen voor werkte. We kregen een heel fijne band, maar enkel professioneel. In 2012 is die organisatie ontbonden en ben ik zelfstandige geworden. Dirk heeft toen een cursus bij me gevolgd rond communicatie. Daar is onze vriendschapsrelatie gegroeid. Hij had duidelijk gevoelens voor mij die niet meteen wederzijds waren. Na vele wandelingen, goede babbels en boeiende ontmoetingen groeide er bij mij toch ook iets voor hem. Ik ontdekte dat hij het beste in mij naar boven bracht. We voelden elkaar zeer goed aan omdat we allebei op zoek waren naar innerlijke vrijheid en onafhankelijke liefde.

 

Onze liefde was de eerste maanden super bijzonder omdat ze vanaf een afstand van duizenden kilometers heel erg aanwezig en voelbaar was. Dirk maakte een reis van vier maanden door India en we waren vaak aan het mailen of schrijven naar elkaar. Hij schreef over belevenissen tijdens zijn reis, die ik kon aanvoelen alsof ik erbij was. Ik worstelde in die periode met de scheiding, die lopende was. Dirk wist perfect te verwoorden wat ik nodig had om er liefdevol naar te blijven kijken. Ik heb totaal geen strijd geleverd met mijn ex-man. Ook Dirk worstelde met zijn huwelijk en de aankomende breuk. Allebei hebben we enorm veel respect blijven voelen en uiten voor zijn vrouw en mijn man. We hoefden niet persé samen te zijn, we namen de tijd die nodig was met alle respect voor onze naasten. Iets in ons wist dat het allemaal in de plooi zou vallen en dat we niets hoefden te forceren. Het was goed.

 

Het bijzondere is dat we niets aan elkaar wensen te veranderen en helemaal onafhankelijk zijn van elkaar.

Had ik dit voorzien na mijn beslissing een einde aan 25 jaar lief en leed te maken? Nee, de liefde is gegroeid en groeit nog steeds. Net als mijn bedrijf. Ik voel me vrij en dat geeft mij een boost in mijn persoonlijke ontwikkeling maar ook in mijn ondernemerschap. Zo is mijn website echt net klaar. En daar ben ik reuze trots op!

 

Ik geloof dat iedere vrouw eigenaar is van haar eigen geluk. Dat er maar een iemand is die je tot het diepste kan kraken. Dat er maar een iemand is die verantwoordelijk is voor je eigen geluk. En dat ben je zelf.

 

Het thema van het volgende interactieve boek met inspirerende vrouwen gaat over liefde en ambitie. Is dit verhaal een inspirerend verhaal en wil je meer weten over dit verhaal? Dat kan. Vertel mij waarom dit verhaal jou inspireert en wellicht is Geertje één van de inspirerende vrouwen in het volgende interactieve boek van inspirerende vrouwen.

 

Wil je hier jouw verhaal zien en kans maken om één van de inspirerende vrouwen te worden? Dat kan door contact met mij op te nemen. Stuur een mail naar info@inspirerendevrouwen.nl.