www.inspirerendevrouwen.nl

Chantal Bakker(29), in blijde verwachting van een dochter,
woont in Diemen met haar ex-man en hun zoontje(3). Ze is schrijfster, editor, vertaalster en (jongeren)coach.
Meer over haar is te vinden via www.facebook.com/FemmeChantal/.

 

The love of my life …

 

Eigenlijk heb ik in elke relatie wel te maken gehad met vreemdgaan. De eerste keer was ik 16 en naïef, hij 24 en ging vreemd bij de vleet. Toch had ik heel veel moeite om hem los te laten, want ik was echt gek op hem. In de volgende relatie kwam ik erachter dat ik me aangetrokken voelde tot vrouwen, ik was toen 19. Helaas durfde hij me geen ruimte te geven om te experimenteren. Dat hield me niet tegen. Ik ben af en toe met mannen en vrouwen geweest, maar het was nooit serieus want één van ons ging altijd wel vreemd.

 

Totdat ik mijn huidige partner ontmoette en zeker wist dat ik niemand anders meer wilde. Mijn hele wezen wilde hem. Toen hij me ten huwelijk vroeg, was ik door het dolle, want het bevestigde dat hij hetzelfde voelde. Maar getrouwd zijn greep me onbewust naar de keel. Ik saboteerde onze relatie door te doen wat ik mijn hele leven had geleerd. Ik zocht mijn zelfwaarde en bevestiging buiten mezelf en … ging vreemd. Tegen mezelf zei ik dat ik  bevestiging nodig had om te voelen dat mijn prenatale lichaam nog steeds sexy was. Maar het voelde niet goed. Eind 2014 biechtte ik alles op in een brief. Ik vond dat hij moest weten met wat voor persoon hij zijn leven deelde. Zo kon hij beslissen of hij dat wel wilde. Ik vond het echt heel eng om te doen want ik kon mijn grote liefde, mijn hele leven zoals ik het kende, hierdoor verliezen. Maar ik voelde dat ik eerlijk naar hem wilde zijn. Dat verdiende hij. En later besefte ik: Dat verdiende ik.

 

Hij koos voor mij, ondanks alles. Dat was een opluchting. Het moest wel in een andere vorm en daarom zijn we in april 2015 gescheiden. Wel zijn we blijven samenwonen. En dat was voor mij het belangrijkste. Samen zijn met de man waar ik van houd, tevens de vader van mijn kinderen. Ik ben in therapie geweest waar hij me echt in heeft ondersteund. Het is een proces waardoor we elkaar, maar vooral onszelf, echt hebben geleerd te waarderen.

 

Als je kijkt naar het verleden van mijn moeder en mijzelf, zeg ik ja, dat het zo zou gaan, had ik voorzien. Maar daar ben ik me nog niet zo lang bewust van. Ik had mijn gevoel losgekoppeld van het imago dat ik mezelf had gegeven ter bescherming van mijn kwetsbaarheid. Dat zie ik nu.

 

We hebben samen besloten ons verhaal te delen om het uit de taboesfeer te halen. Hierdoor ben ik wel gestopt met mijn functies in de management ondersteuning en ben me gaan richten op het schrijven van een boek. Ik heb mijn hele leven schrijfster willen zijn, maar durfde de stap nooit te zetten. Nu wel.

 

Over een maandje verwachten we ons tweede kindje, een meisje, waardoor ons gezin compleet is. Ik ben niet meer vreemdgegaan en heb de behoefte ook niet meer, gewoonweg omdat ik mijn onzekerheden nu ook op een dieper niveau heb kunnen delen met mijn vriend. We kunnen nu echt volledig onszelf zijn bij elkaar, geen geheimen, maar echte oprechte openheid.

 

Ik heb intussen geleerd om van mezelf te houden en ik neem de verantwoordelijkheid voor mijn daden. Ik ben dankbaar dat ik mijn oude patronen heb kunnen loslaten en elkaar kan steunen in alle facetten van ons leven. Ik wil ook voor de kinderen een voorbeeld zijn, hoe we liefdevol vanuit ons eigen standpunt nu met elkaar omgaan. Dus zeg ik: Hou van en waardeer jezelf, dat is de basis!

 

Het thema van het volgende interactieve boek met inspirerende vrouwen gaat over liefde en ambitie. Is dit verhaal een inspirerend verhaal en wil je meer weten over dit verhaal? Dat kan. Vertel mij waarom dit verhaal jou inspireert en wellicht is Chantal één van de inspirerende vrouwen in het volgende interactieve boek van inspirerende vrouwen.

 

Wil je hier jouw verhaal zien en kans maken om één van de inspirerende vrouwen te worden? Dat kan door contact met mij op te nemen. Stuur een mail naar info@inspirerendevrouwen.nl.